Uaea taofi taofi: o le faavae o le saogalemu o taavale i le pakaga

prokladka_kryshki_klapannoj_2

I afi o loʻo i luga ole ulu ma isi masini taimi, o loʻo tuʻuina atu se ufiufi, lea e faʻapipiʻi i luga o le ulu o le paʻu e ala i se gasket.Faitau e uiga i le mea o le valve cover gasket, o a ituaiga ma pe faʻapefea ona galue, faʻapea foʻi ma lana filifiliga saʻo ma sui, faitau le tusiga

O le a le mea e ta'u o le valve ufiufi gasket?

Valve cover gasket (silinder head cover gasket) ose fa'amaufa'ailoga elemene o le toe fa'afo'i afi afi fa'alotoifale fa'atasi ai ma va'a pito i luga o le kesi fa'aogaina;Kesi fa'amau mo le fa'amauina o le voluma o lo'o ufiufi e le fa'aulu ulu fa'apipi'i i luga o le ulu fa'agogo.

O le fa'ato'aga ulu e fa'atino ai galuega e tele:

  • Faʻamautinoa le mau o le tapuni i le ulu;
  • Fa'amauina le voluma o lo'o ufiufi i le tapuni ina ia puipuia ai le suau'u;
  • Puipuiga o vaega o le valve ma le suauu mai le faʻaleagaina (mai le palapala, pefu, kasa faʻafefe, ma isi).

O le gasket o le valve valve e le o se vaega taua mo le faʻaogaina o le afi - a aunoa ma lea, o le a faʻaogaina atoatoa le eletise.Ae ui i lea, e faʻamautinoaina le mama o le afi, lona saogalemu o le afi (puipuia le suauʻu ma tuʻu i luga o vaega vevela - o le faʻafefe faʻafefe ma isi) ma le faigofie o le tausiga.E le gata i lea, o le gasket e fesoasoani i le tausia o le mama ma uiga o le suauu afi.O le mea lea, afai e aliali mai le tafe mai lalo o le ufiufi, e tatau ona sui le kesi, ma ina ia faia le filifiliga saʻo, e tatau ona e malamalama i ituaiga, foliga ma uiga o nei vaega.

Ituaiga, mamanu ma uiga o valve ufiufi gaskets

E tusa lava po o le a le ituaiga, o pa'u uma e ufiufi valve e tutusa le masini i le mataupu faavae.O se vaega fa'apalapala mafolafola lea e toe fai ai foliga o le vaalele o le pipii o le ufiufi i le ulu ogalaau, ma e iai pu mo faʻamau ma isi vaega.O loʻo tuʻuina le gasket i lalo o le ufiufi, ma ona o lona elasticity, e faʻamaufaʻailogaina ai le va i le va o le tapuni ma le ulu o le paʻu (faʻatumu i micro-iregularities ma tauia mo nai suiga laiti o latou pito i luga o le vaalele), faʻamautinoa lona faʻamau.

I lenei tulaga, o gaskets e mafai ona i ai se mamanu ese:

● Aʻoaʻoga atoa (e le faʻagata) - o se faʻamaʻi annular poʻo se gasket o se foliga sili atu ona faigata (mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o le ufiufi o afi ma lua camshafts i luga o le ulu paʻu) e aunoa ma se malologa, lea e naʻo le faʻapipiʻiina i lalo o le ufiufi;
● Composite - o se gasket ma avanoa ma mea faʻapipiʻi mo le faʻamauina o le camshaft inlet poʻo isi vaega;
● Fa'ato'a - fa'aopoopo i le kesi autu, o le pusa e mafai ona aofia ai fa'amaufa'ailoga O-mama fa'aopoopo mo vaieli moligao ma isi pu i le tapuni.

prokladka_kryshki_klapannoj_1

Valve ufiufi ma gasket ma lo latou nofoaga i le iunite eletise

Valve ufiufi gaskets e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga e tusa ai ma mea o le gaosiga ma le faʻaaogaina ma ituaiga eseese o ulu ogalaau.

E tusa ai ma meafaitino o le gaosiga o gaskets o:

● Paʻa;
● Pa'u-palai;
● Paronite;
● Pepa pepa.

O le ituaiga muamua o oloa e faia i luga o le faʻavae o le vevela ma le suauʻu faʻafefe paʻu, lea e faʻaleleia i faʻaopoopoga ma vulcanization mulimuli ane.

prokladka_kryshki_klapannoj_3

Ufiufi alatoto pa'u pa'u

O le paʻu paʻu e faia mai i vasega eseese o le paʻu, e sili ona faʻamalosi, ae ui i lea, ona o le faaletonu o meafaitino gaosi, e mafai ona matua suia ona uiga i le taimi o suiga o le vevela (faʻamalulu i le maualuga o le vevela, faʻaitiitia le faʻafefe i le malulu. ) ma e masani lava ona itiiti le tumau.

O pa'u pa'u pa'u e fai i luga o le pa'u, lea e fa'aopoopo i ai le ga'o fa'ama'i po'o isi mea fa'atumu.O ia mea e maua ai le maualuga o le faʻamaufaʻailogaina ma le faʻamavaeina o le vibration, ae o gaskets e faia i ai e matua manaʻomia le lelei o le faʻapipiʻiina ma le faʻapipiʻiina o le ufiufi, e masani ona latou manaʻomia togafitiga faʻatasi ma sealant vai ma faʻatapulaʻaina le ola tautua.

prokladka_kryshki_klapannoj_4

Ufiufi alatoto pa'u pa'u pa'u

Paronite gaskets e faia i le paronite, o se mea faʻavae paʻu ma faʻaopoopoga minerale eseese, lea e sili atu ona faʻaogaina ma faʻafefe.Paronite e mafai ona avea ma asbestos ma asbestos-free, ae o aso nei ua lafoaia e le au gaosi oloa le faʻaogaina o le asbestos ae faʻaleleia mea saogalemu.E le gata i lea, o gaskets paronite e mafai ona masani e le faʻamalosia ma faʻamalosia i le uaea uʻamea, apa manifinifi perforated, ma isi. O le paronite gaskets o le ufiufi ulu o loʻo faʻaaogaina tele i aso nei ona o lo latou faʻatuatuaina maualuga, tetee atu i aʻafiaga leaga ma uiga lelei faʻamau.

 

Pepa pepa pepa e faia i ni togi faʻapitoa o pepa mafiafia na faʻapipiʻiina e maua ai le tetee atu i suauʻu, penisini, vai ma isi aʻafiaga leaga.O nei gaskets e sili ona taugofie, ae e sili atu ona faʻatuatuaina, o lea o loʻo faʻaaogaina i aso nei i masini sili ona faigofie.

E tusa ai ma le faʻaogaina o le gasket valve covers, e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

● Mo ulu fa'ato'aga lautele - i totonu-laina ma masini fa'atusa V fa'atasi ma le ulu masani ma le ufiufi mo laina uma po'o le tasi o fa'agogo;
● Mo 'ulu fa'a'u'u 'ese'ese - i afi fa'atasi ma ulu ta'itasi ma ufi mo pa'u ta'itasi.

I le faʻatulagaina, o gaskets mo ulu masani ma eseese e le eseese, e naʻo le eseese o lapopoa mo faʻavaa tutusa.

o loʻo gaosia faʻamau faʻapipiʻi ulu e tusa ai ma tulaga o taʻavale, ma e mafai foi ona latou tausisia tulaga faʻalotoifale GOST 481-80, GOST 15180-86 ma isi.

 

Fa'afitauli o le filifilia ma le suia o le kasi fa'alava fa'alava

O le kesi fa'apipi'i valve o se vaega taua, ae e puupuu ma e masani ona mana'omia le sui.E masani lava, e faia le suiga o gasket i tulaga nei:

● Le foliga mai o le suauʻu suauʻu mai lalo o le tapuni (o loʻo faʻaalia ai le faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina o le gasket ona o aʻafiaga faʻainisinia ma vailaʻau, poʻo se taunuuga o faʻagasologa masani masani);
● Faʻatasi ma faʻaleleia taʻitasi o le faʻaogaina o le kesi;
● I le tulaga o le toe faʻaleleia o le eletise poʻo le suia o ona vaega taʻitasi poʻo faʻapotopotoga - ulu faʻagogo, ufiufi valve ma isi;
● Faatasi ai ma le tausiga masani, pe afai e saunia e le gaosiga afi.

Mo le suitulaga, e tatau ona e filifilia se gasket ua fuafuaina mo lenei ituaiga faapitoa ma le faʻataʻitaʻiga o le eletise, talu ai o vaega mo isi afi o le a le fetaui i le tele ma le faʻatulagaina.Ae ui i lea, o loʻo i ai filifiliga mo le filifilia o mea mo le gaosiga o le gasket.Mo taavale fou o loʻo i lalo o le faʻamaonia, e manaʻomia le faʻaaogaina o se gasket e faia i mea na faʻamaonia e le gaosiga, i lenei tulaga, o le sui o le vaega e tatau ona faʻalagolago naʻo tagata tomai faapitoa.

Mo isi taavale, e mafai ona e filifilia se gasket e faia i le paʻu, paronite poʻo le paʻu paʻu - i le mataupu faavae, o gaskets faʻaonaponei e faʻavasegaina i uiga, o lea e tutusa uma uiga.E moni, o iinei e tatau ona e manatua e uiga i uiga malosi ma le faigofie o le faʻapipiʻiina o gaskets e faia i mea eseese.Mo se faʻataʻitaʻiga, o paronite gaskets e sili ona mautu, o lea e sili ona faigofie ona faʻapipiʻi, ma o oloa paʻu paʻu, i se isi itu, e faigofie ona faʻaleagaina ma saeia, o le mea lea o lo latou faʻapipiʻiina e sili ona faigata ma manaʻomia le tausiga faʻapitoa.

E tatau ona fa'ataunu'uina le suiga o le fa'aofuofu fa'alava ulu e tusa ai ma fa'atonuga o le toe fa'aleleia o ta'avale.E masani lava, o lenei galuega e faʻavae i lalo:

1. Ta'ese mea faigaluega e fa'alavelave ai le avanoa i le ufiufi valve - aveese le faamama, aveese paipa eseese;
2. Aveese le ufiufi, aveese le gasket tuai, faʻamama le faʻatumu o luga o le ufiufi ma le ulu sili;
3. Fa'apipi'i se kesi fou;
4. Faʻapipiʻi le ufiufi, faʻamau faʻamau i le faʻasologa saʻo - faʻasaga mai le ogatotonu i le pito.

Mo le faʻapipiʻiina o nisi o ituaiga o gaskets, atonu e manaʻomia le faʻafefeteina o luga o le ulu o le paʻu ma le ufiufi, ma a maeʻa faʻapipiʻi, faʻafeiloaʻi sealant i nisi nofoaga (pe togafitia le sooga o vaega) - o loʻo faʻaalia faapitoa i totonu. o faatonuga.Faatasi ai ma le filifiliga saʻo ma le suia o le gasket, pe a faʻapipiʻiina e aunoa ma ni faʻalavelave i le faʻamauina o faʻamau ma aunoa ma isi mea sese, o le voluma i lalo o le ufiufi o le a faʻamaufaʻailogaina faʻamaonia, o lea o le a tumau pea le mama o le afi, ma o le a faʻaogaina le masini valve. puipuia mai aafiaga leaga eseese.


Taimi meli: Iul-26-2023