MTZ axle shaft o le taavale mulimuli: o se sootaga malosi i le lafoina o le palau

poluos_mtz_konechnoj_peredachi_7

O le fa'asalalauina o pala'a MTZ e fa'aogaina ai fa'aleaganu'u fa'aleaganu'u ma mea fa'ai'u e tu'u atu ai torque i uili po'o pusa uili e fa'aaoga ai axle shafts.Faitau mea uma e uiga i le MTZ final drive shafts, o latou ituaiga ma mamanu, faʻapea foʻi ma a latou filifiliga ma sui i lenei tusiga.

 

O le a le fa'asologa mulimuli o le MTZ?

O le ta'avale fa'ai'u mulimuli o le MTZ (drive axle differential shaft) o se vaega o le fa'asalalauina o ta'avale uili na gaosia e le Minsk Tractor Plant;u'amea e fa'asolo atu ai le fa'ama'i mai le axle differential i uili (i luga o le pito i tua) po'o le fa'alava sa'o ma uili (i luga o le axle ta'avale pito i luma, PWM).

O le tuʻuina atu o masini MTZ e fausia e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga masani - o le taʻavale mai le afi e ala i le pipii ma le atigipusa e ulufale atu i le axle tua, lea e muamua liua e le mea autu, e ui atu i le eseesega o le mamanu masani, ma ala i le e ulu atu le mea fa'ai'u i uili ta'avale.O mea fa'aulu o le ta'avale fa'ai'u e feso'ota'i sa'o lava i 'axle shafts e fa'alautele atu i tua atu o le fale fe'avea'i ma feavea'i fa'amau.O le mea lea, o le pito i tua o le MTZ e faia ni galuega se lua i le taimi e tasi:

  • Tuuina atu o le torque mai le mea mulimuli i le uili;
  • Uili faʻamau - o lona taofiga ma le faʻapipiʻiina i vaalele uma e lua (o le uta o loʻo tufatufaina i le va o le axle shaft ma lona casing).

I luga o suiga uma o taʻavale a MTZ tractors, o PWMs o le mamanu e le masani ai e faʻaaogaina.O le torque mai le gearbox e ala i le fesiitaiga mataupu e ulu atu i le mea autu ma le eseesega, ma mai ai e auina atu e ala i le axle shafts i luga o le pou saʻo ma uili taavale.O iinei, o le axle shaft e leai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo ma uili taʻavale, o lea e naʻo le faʻaaogaina e tuʻuina atu ai le torque.

MTZ axle shafts o loʻo i ai se sao taua i le gaioiga masani o le felauaiga, o lea o soʻo se faʻafitauli i nei vaega e oʻo atu ai i le faʻalavelave poʻo le le mafai ona faʻaogaina le pala.Aʻo leʻi suia le axle shafts, e tatau ona malamalama ia latou ituaiga o loʻo iai, mamanu ma uiga.

 

Ituaiga, mamanu ma uiga o le MTZ fa'ai'uga axle shafts

Ua vaevaeina uma axle shafts MTZ i ni vaega se lua e tusa ai ma lo latou faamoemoega:

  • Tu'u pito i luma (PWM), po'o na'o pito pito i luma;
  • O axle au o le taavale mulimuli o le axle pito i tua, pe na o le tua'i au.

E le gata i lea, ua vaevaeina auiliiliga i ni vaega se lua o le amataga:

  • Muamua - gaosia e RUE MTZ (Minsk Tractor Plant);
  • Le-muamua - gaosia e le pisinisi Ukrainian TARA ma RZTZ (PJSC "Romny Plant" Traktorozapcast "").

I le isi itu, o ituaiga taʻitasi o axle shafts ei ai ona lava ituaiga ma uiga.

 

MTZ au axle o le taavale pito i luma

O le PWM axle shaft o loʻo nofoia se nofoaga i totonu o le tino faʻalava o le alalaupapa i le va o le eseesega ma le vaʻa.O le vaega o loʻo i ai se mamanu faigofie: o se uʻamea uʻamea o le fesuiaiga o vaega faʻasolosolo, i le tasi itu o loʻo i ai splines mo le faʻapipiʻiina i totonu o le paʻu o le eseesega (semi-axial gear), ma le isi - o se mea faʻapipiʻi mo feso'ota'iga ma le mea fa'apipi'i o le 'au tu'usa'o.I tua atu o le mea faʻaoga, o nofoa e 35 mm le lautele e faia mo bearings, ma i se mamao o loʻo i ai se filo mo le faʻamalosiina o se nati faʻapitoa o loʻo uuina se afifi o 2 bearings ma se mama spacer.

E lua ituaiga o axle shafts o loʻo faʻaaogaina i luga o palakala, o uiga o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Pusi au'i.numera 52-2308063 ("puupuu") Axle shaft cat.numera 52-2308065 ("umi")
Umi 383 mm 450 mm
O le lautele o le mea fa'aoga 84 mm 72 mm
Numera o nifo fa'apipi'i, Z 14 11
filo mo le nati loka M35x1.5
Le lautele o le pito spline 29 mm
Numera o avanoa pito, Z 10
E pupuu le axle pito i luma o le MTZ O le axle pito i luma ole MTZ e umi

 

O le mea lea, o le axle shafts e eseese i le umi ma uiga o le bevel gear, ae e mafai ona faʻaoga uma i luga o axles tutusa.O le axle umi e mafai ai e oe ona sui le ala o le taʻavale i totonu o tapulaʻa tetele, ma o le axle puʻupuʻu e mafai ai e oe ona suia le faʻasologa o le taʻavale mulimuli ma uiga faʻataʻavaleina o le taʻavale.

E tatau ona maitauina o nei faʻataʻitaʻiga axle o loʻo faʻaaogaina i luga o faʻataʻitaʻiga tuai ma fou o taʻavale MTZ (Belarus), na faʻapipiʻiina foi i se UMZ-6 tractor tutusa.

O axle shafts e faia i u'amea fausaga fa'afefiloi o vasega 20HN3A ma ona fa'atusa e ala i le fa'aogaina o pa fa'ailoga po'o le vevela vevela.

 

MTZ au axle o le pito i tua

O axle u'amea e fa'aogaina le avanoa i le pito i tua o le palau, e fa'afeso'ota'i sa'o i le mea e fa'auma fa'ai'u fa'ato'a fa'atasi ma le uili.I ta'avale tuai, o le axle fa'aopoopo fa'aopoopo e feso'ota'i atu i le fa'aogaina o lo'o loka eseese.

O le vaega o loʻo i ai se mamanu faigofie: o se uʻamea uʻamea o le fesuiaiga o le koluse-vaega, i totonu o loʻo faia ai se tasi pe lua fesoʻotaʻiga spline, ma i fafo o loʻo i ai se nofoa mo le faʻapipiʻiina o le uili.O le nofoa ei ai le lautele faifaipea i luga o le umi atoa, i le tasi itu o loʻo i ai se tootoo mo le ki, ma i le isi itu o loʻo i ai se fata nifo mo le anufe fetuutuunaiga hub.O lenei mamanu e mafai ai e le gata ina faʻapipiʻi le faʻamau i luga o le axle shaft, ae faʻapea foʻi le faʻatinoina o le fetuunaiga e aunoa ma se laasaga o le lautele o le ala o uili pito i tua.I le totonugalemu o le axle shaft o loʻo i ai se flange tui ma se nofoa mo le faʻatau, lea e totonugalemu ai le vaega ma taofi i totonu o le lima o le axle shaft.

I le taimi nei, e tolu ituaiga o axle tua o loʻo faʻaaogaina, o latou uiga o loʻo faʻaalia i le laulau:

Axle shaft cat.numera 50-2407082-A o le faʻataʻitaʻiga tuai Axle shaft cat.numera 50-2407082-A1 o le faʻataʻitaʻiga tuai Axle shaft cat.numera 50-2407082-A-01 o se fa'ata'ita'iga fou
Umi 975 mm 930 mm
Le lautele o le vae i lalo o le faʻamau 75 mm
Le lautele o le shank mo le tuʻu i totonu o le mea e faʻauluina o le taʻavale mulimuli 95 mm
Numera o laina fa'alava mo le tu'u i le mea e fa'auma ai le ta'avale mulimuli, Z 20
O le ta'ele fa'amau mo loka eseese fa'ainisinia 68 mm Ua misi le shank
Numera o va'a mo le loka fa'ainisinia, Z 14

 

E faigofie ona vaʻaia o le axle shafts o faʻataʻitaʻiga tuai ma fou e eseese i le tasi faʻamatalaga - o le shank mo le faʻaogaina o loʻo lokaina.I totonu o le axle shafts tuai, o lenei shank, o lea i lo latou igoa o loʻo i ai le numera o nifo o shanks uma e lua - Z = 14/20.I le axle shafts fou, o lenei shank ua le toe i ai iina, o lea o le numera o nifo ua faʻailogaina o le Z = 20. E mafai ona faʻaogaina faʻailoga tuai i luga o taʻavale o faʻataʻitaʻiga muamua - MTZ-50/52, 80/82 ma 100 /102.O vaega o le fa'ata'ita'iga fou e fa'atatau mo ta'avale tuai ma suiga fou o MTZ ("Belarus").Ae ui i lea, i nisi tulaga, e matua talia e suitulaga i latou e aunoa ma le leiloa o le gaioiga ma uiga o le faʻasalalauga.

O axle pito i tua o loʻo faia i uʻamea uʻamea faʻapipiʻi 40X, 35KHGSA ma a latou mea faʻatusa e ala ile masini poʻo le vevela vevela.

 

E fa'afefea ona filifili sa'o ma sui le ta'avale mulimuli o le MTZ

O pito pito i luma ma tua o ta'avale MTZ o lo'o a'afia i uta tetele, fa'apea fo'i ma fa'ate'ia ma le ofuina o splines ma nifo.Ma o le axle pito i tua o loʻo faʻaopoopoina i lalo o le mamafa o avega, talu ai latou te tauaveina le mamafa atoa o le tua o le pala.O nei mea uma e oʻo atu ai i le ofuina ma le gau o le axle shafts, lea e faʻaleagaina ai le faʻatinoga o le masini atoa.

O faʻafitauli sili ona taatele o le faʻailoga pito i luma o le ofuina ma le faʻaleagaina o nifo faʻapipiʻi, ofuina o le nofoa e oʻo atu i le lautele e itiiti ifo i le 34.9 mm, taʻe poʻo le gau o le axle.O nei faaletonu o loʻo faʻaalia e ala i le pisapisao patino mai le PWM, o foliga mai o vaega uʻamea i totonu o le suauu, ma i nisi tulaga - faʻafefe o uili pito i luma, ma isi. Mo le faʻaleleia, e manaʻomia meafaigaluega faʻapitoa mo le oomiina o le axle shaft mai lona fale. , faʻapea foʻi ma le aveeseina o paʻu mai le au axle.

O faʻafitauli sili ona taatele o le axle shafts tua o le faʻaleagaina o le slot, ofuina o le loka loka mo le ki hub ma le nofoaafi mo le anufe fetuutuunai, faʻapea foʻi ma suiga eseese ma taʻe.O nei faaletonu o loʻo faʻaalia e ala i le faʻaalia o le taʻaloga uili, le le mafai ona faʻatinoina le faʻapipiʻiina o le faʻaogaina o le hub ma le fetuutuunaiga o le ala, faʻapea foʻi ma le vibration uili aʻo gaoioi le taʻavale.Mo faʻataʻitaʻiga ma toe faʻaleleia, e manaʻomia le talepeina o le uili ma le faʻamau, faʻapea foʻi ma le faʻapipiʻiina o le axle shaft e faʻaaoga ai se puller.E tatau ona faia galuega e tusa ai ma faatonuga toe faaleleia palau.

Mo le suitulaga, e tatau ona e filifilia na ituaiga o axle shafts e fautuaina e le tagata gaosi palau, ae e matua taliaina e faʻapipiʻi vaega o isi numera faʻamaumauga.E mafai ona sui fa'atasi le au axle, ae i nisi tulaga e talafeagai le suia i se paga i le taimi e tasi, talu ai o le ofuina o nifo ma nofoa nofoa i luga o au axle e lua e tupu i le tutusa malosi.Pe a fa'atauina se axle shaft, atonu e mana'omia le sui o bearings ma fa'aaoga vaega fou fa'amau (cuffs).Pe a sui le axle pito i tua, e fautuaina e faʻaaoga se pine fou hub cotter ma, pe a manaʻomia, se anufe - o le a faʻalauteleina le ola o le vaega.

Faatasi ai ma le filifiliga saʻo ma le suia o le au axle mulimuli o le MTZ, o le palau o le a galue faʻalagolago ma lelei i soʻo se tulaga.


Taimi meli: Iul-26-2023