Alternator bar: fa'apipi'i ma fetu'una'i le alternator o le ta'avale

Alternator bar: fa'apipi'i ma fetu'una'i le alternator o le ta'avale

planka_generatora_8I totonu o taʻavale, taʻavale, pasi ma isi meafaigaluega, afi eletise e faʻapipiʻiina i le afi e ala i se faʻamau ma se paʻu faʻamalosi e maua ai le fetuunaiga o le fusi o le fusi.Faitau e uiga i taʻavale afi, o latou ituaiga ma mamanu o loʻo i ai nei, faʻapea foʻi ma le filifilia ma le suia o nei vaega i le tusiga.

O le a le pa generator

Pa'u fa'aola (pa fa'alavelave, pa fa'afetaui) - o se elemene o le fa'amauina o le afi eletise o ta'avale;o se pa uʻamea ma se pu faʻafefete poʻo se faiga o paʻu e lua ma faʻamau, ua fuafuaina e faʻafetaui le vevesi o le fusi taʻavale e ala i le suia o le tulaga o le afi.

O le afi eletise o le taʻavale e faʻapipiʻi saʻo i luga o le poloka afi ma faʻauluina e le crankshaft e ala i le fusipaʻu.I le taimi o le faʻaogaina o le afi, ofuina ma faʻalautele le fusipaʻu, ofuina o pulleys ma isi vaega e tupu, lea e mafai ona faʻalavelaveina le gaioiga o le afi - o le fusi faʻamalo e amata ona see ma, i nisi vaega o le saoasaoa o le crankshaft, e le tuʻuina atu. torque uma i le alternator pulley.Ina ia mautinoa le le mautonu o le fusipaʻu taʻavale e manaʻomia mo le faʻaogaina masani o le afi, o loʻo faʻapipiʻi le afi i luga o le afi e ala i lagolago e lua - faʻapipiʻi ma faʻamalosi ma le avanoa e fetuunai ai.O le faavae o le lagolago fetuutuunai o se tasi vaega faigofie pe tuʻufaʻatasia - o le pa faʻalavelave o le afi.

O le generator bar, e ui lava i lona mamanu sili ona faigofie, e faia ni galuega autu se lua:

● Le gafatia e faʻafefe ai le afi i se tulimanu faʻataʻamilo i le lagolago lagolago ina ia mafai ai ona ausia le manaʻomia o le fusipaʻu;
● Faʻamauina le afi i le tulaga filifilia ma le puipuia o suiga i lenei tulaga ona o le mamafa o avega (vibrations, le faʻaogaina o le fusi, ma isi).

O le pa o le alternator o se tasi o elemene sili ona taua e faʻamautinoa ai le faʻaogaina masani o le eletise atoa o le taavale.O le mea lea, i le tulaga o le gau poʻo le deformation, e tatau ona suia lenei elemene i se taimi vave e mafai ai.Ae aʻo leʻi faʻatau se pa fou, e tatau ona e malamalama i ituaiga o loʻo i ai nei vaega, o latou mamanu ma foliga.

Ituaiga ma le mamanu o laina afi

Pa fa'aola

Filifiliga fa'apipi'i fa'atupu fa'atasi ma se pa fa'aletonu faigofie

I tekinolosi fa'aonaponei fa'aonaponei, e fa'aaogaina fasipepa afi e lua ituaiga mamanu autu:

  • laupapa ta'itasi;
  • Fa'amau fa'atasi ma se faiga e fa'afetaui ai le māti o fusi.

O laupapa o le ituaiga muamua e sili ona faigofie ma sili ona faʻatuatuaina, o lea latou te maua ai le tele o faʻaoga.I le faʻatulagaina, o lenei vaega e faia i foliga o se ipu faʻafefeteina, lea o loʻo i ai se pu oval umi mo le faʻapipiʻi faʻamau.O ia slats, i le isi itu, e lua ituaiga:

  • Longitudinal - latou faʻatulagaina ina ia tutusa le axis o le faʻamau faʻapipiʻi ma le axis o le afi afi;
  • Transverse - latou faʻatulagaina ina ia faʻasaga le axis o le faʻamau faʻapipiʻi i le axis o le afi afi.

E faia se pu radius i fasipepa umi, lea e fa'apipi'i ai se fa'amau fa'amau, fa'avili i totonu o le mata filo tutusa i le pito i luma o le afi afi.

E iai fo'i se pu umi i fasi pepa fela'ua'i, ae e sa'o, ma o le pa atoa e aumai i totonu o le radius.O le fa'amau fa'amau o lo'o viliina i totonu o le pu fa'alava filo e fai i le pito i luma o le afi afi pe a tai.

E mafai ona fa'apipi'i sa'o i luga o le poloka afi po'o luga o le fa'amaufa'ailoga o ituaiga uma e lua, mo lea fa'amoemoe e fai ai se pu masani i luga.O paʻu e mafai ona saʻo pe L-foliga, i le tulaga lona lua, o le pu mo le faʻapipiʻi i le afi o loʻo i luga o se vaega pupuu pupuu.

planka_generatora_7

Pa fa'aola

planka_generatora_2

Filifiliga fa'apipi'i fa'atupu fa'atasi ma se pa fa'aletonu faigofie

Fetuunai le tulaga o le afi ma, e tusa ai, o le tikeri o le vevesi o le fusi e faʻaaoga ai se pa e tasi e faigofie lava: pe a tatalaina le faʻamau faʻapipiʻi, e aveese le afi mai le afi i le tulimanu manaʻomia e ala i le malosi lima, ona faʻapipiʻi ai lea o le afi. ua fa'amauina le iunite i lenei tulaga ma se fa'amau fa'amau.Ae ui i lea, o lenei metotia e mafai ona oʻo atu ai i mea sese, talu ai seʻia oʻo ina faʻamauina le faʻapipiʻi faʻamau, e tatau ona uuina le afi eletise i le lima poʻo le faʻaogaina o auala.E le gata i lea, o le pa e tasi o le afi e le faʻatagaina le fetuunaiga lelei o le vevesi o le fusi taʻavale.

O nei fa'aletonu uma e leai ni fa'amau tu'ufa'atasi.O nei iunite e aofia ai vaega autu e lua:

● Faʻamauina paʻu i luga o le poloka afi;
● Fa'amau fa'amau i luga o le fa'apipi'i.

O le faʻapipiʻi faʻapipiʻi e foliga tutusa i le mamanu i le tasi, ae i luga o lona pito i fafo o loʻo i ai se isi piʻo ma se pu, lea e avea o se faʻamamafa mo le faʻaogaina o le sikulima o le pa.O le pa fa'afefe lava ia o se tulimanu e iai ni pu fa'a filo i itu ta'itasi, o le fa'amau fa'amalosi e viliina i totonu o le pu e tasi (e masani lava o le la'ititi la'ititi), ma o le fa'amau fa'amau e viliina i le isi (o le lapoa lapoa).O le faʻapipiʻiina o le paʻu faʻalavelave tuʻufaʻatasia e faia e pei ona taua i lalo: o loʻo i ai se pa faʻapipiʻi i luga o le poloka afi, o se poloka faʻapipiʻi paʻu o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o lona pu ma i totonu o le pu faʻapipiʻi tutusa i totonu o le afi afi, ma o se faʻamau faʻapipiʻi (teteʻe) faʻamau. vili i totonu o le pu lona lua filo o le pa tension e ala i le pu pito i fafo o le pa faapipiiina.O lenei mamanu e mafai ai ona e setiina le manaʻomia o le fusi o le alternator e ala i le feliuliuaʻi o le faʻamau fetuutuunai, lea e puipuia ai mea sese e tupu pe a fetuʻunaʻi le faʻalavelave o le fusi o le alternator ma fasi pepa e tasi.

O ituaiga uma o fetuutuunaiga fasi pepa (tasi ma tuʻufaʻatasia) e faia e ala i le faʻailogaina mai le uʻamea uʻamea o se mafiafia e faʻamautinoa ai le malosi maualuga ma le faʻamalosi o le vaega.E le gata i lea, o fasi pepa e mafai ona valiina pe fai ni vaila'au po'o le galvanic e puipuia ai mai aafiaga leaga o mea leaga o le siosiomaga.O slats e mafai ona maua uma i le pito i luga ma le pito i lalo ole afi - e faalagolago uma i le mamanu o se taavale faapitoa.

planka_generatora_6

fa'apotopotoga pa generator tu'ufa'atasi

planka_generatora_1

Eseesega o le fa'apipi'iina o le afi fa'amau ma fa'amau fa'apipi'i

Fa'afefea ona filifili, sui ma toe lipea se pa afi afi

O le afi afi i le taimi o le taʻavale e mafai ona faʻaleagaina ma faʻaumatia atoa, lea e manaʻomia ai lona sui vave.Mo le sui, e tatau ona e ave se pa o le ituaiga tutusa ma le numera faʻamaumauga na faʻaaogaina i luga o le taavale muamua.I nisi tulaga, e mafai ona suitulaga i se analogue e talafeagai i le tele, ae e tatau ona manatua o se vaega "e le o se tagatanuu" atonu e le maua ai le tulaga manaomia o fetuunaiga o le fusipaʻu ma e le lava le malosi faʻainisinia.

I le avea ai o se tulafono, o le sui o le alternator pa ma le fetuunaiga o le fusi o le fusi e le faigata, o lenei galuega e oʻo mai i lalo i le tatalaina o faʻamau e lua (faʻapipiʻi mai le afi afi ma mai le iunite), faʻapipiʻi se vaega fou ma faʻapipiʻi i totonu o faʻamau e lua faʻatasi ai ma fetuunaiga tutusa o le. teuga o fusi.O nei gaioiga e tatau ona faia e tusa ai ma faʻatonuga faʻaleleia mo lenei taʻavale faapitoa.E tatau ona manatua o afi afi ma se pa e tasi e sili atu ona faigata ona fetuutuunai, talu ai o loʻo i ai pea le lamatiaga o le faʻaogaina o le iunite e fesoʻotaʻi ma le pa seia oʻo ina faʻamalo atoa le paʻu. Suia le tulaga o le alternator ma se tuʻufaʻatasi ua fa'aitiitia le pa i le fa'aviliina i totonu o le fa'amau fetuutuuna'i se'ia o'o i le tikeri mana'omia o le fa'amauina o le fusi.

Faatasi ai ma le filifiliga saʻo ma le suia o le pa, o le afi eletise o le a faʻalagolago i ai, ma le mautinoa e tuʻuina atu le malosi i luga o le laupapa eletise i luga o le laupapa i auala uma e faʻaogaina ai afi.


Taimi meli: Iul-10-2023