VAZ bumper: saogalemu ma le matagofie o le taavale

bamper_vaz_1

Ta'avale fa'aonaponei uma, mo le saogalemu ma mo mafua'aga fa'alelei, o lo'o fa'aauupegaina i luma ma tua o le pa'u (po'o fa'apolopolo), e fa'atatau atoa i ta'avale VAZ.Faitau uma e uiga i VAZ bumpers, o latou ituaiga o loʻo i ai, mamanu, foliga o le faʻaogaina ma le toe faʻaleleia i lenei tusiga.

 

O se vaaiga lautele i bumpers o taavale VAZ

O taavale uma a le Volga Automobile Plant ua faʻapipiʻiina i bumpers poʻo paʻu e tusa ai ma tulaga faʻavaomalo ma totonu o le atunuʻu.O nei vaega o loʻo faʻapipiʻiina i luma ma tua o le taavale, ua tuʻuina atu ia i latou le fofo o galuega autu e tolu:

- Galuega tau le saogalemu - i le tulaga o se fetoaiga o le taavale, o le bumper, ona o lona mamanu, mitiia se vaega o le kinetic malosi ma faʻafefe ai le aʻafiaga;
- Puipuiga o fausaga o le tino ma le valiina o se taavale pe a tulaʻi mai se faʻalavelave ma se faʻalavelave i le maualalo o le saoasaoa poʻo le "lapping" ma isi taavale;
- Fa'ailoga fa'alelei - o le ta'avale o se vaega taua ma le taua o le mamanu o le ta'avale.

O le bumpers o lo'o i ai i le tulaga sili ona lamatia o le fa'aleagaina i le taimi o le fa'agaioiga o le ta'avale, lea e fa'amalosia ai tagata e ona le "Lada" ma le "Lada" e masani ona toe fa'aleleia pe fa'atau nei vaega.Ina ia faia le faʻatauga saʻo, e tatau ona e iloa e uiga i ituaiga o loʻo i ai nei VAZ bumpers, o latou foliga ma faʻaoga.

 

Ituaiga ma mamanu foliga o VAZ bumpers

E tolu ituaiga o bumpers na faʻapipiʻiina i luga o taʻavale VAZ o faʻataʻitaʻiga muamua ma le taimi nei:

- Pa'u u'amea uma e fa'apipi'iina i le chrome fa'apipi'i fa'alava e lua;
- Pa'u alumini fa'atasi ai ma se fa'alava umi ma elemene itu palasitika;
- Pa'u palasitika fa'alelei.

Chrome bumpers na faʻapipiʻiina i luga o le VAZ-2101 - 2103 faʻataʻitaʻiga.E iai o latou foliga lamolemole ma fa'ailo fa'ailo, ma e faigofie ona iloa i luga o fa'alava fa'asaga e lua i itu.O le faʻapipiʻiina o bumpers o loʻo faʻatinoina i le faʻaogaina o puipui e fa (lua totonugalemu ma le lua itu), faʻapipiʻi saʻo i vaega o le tino.I le taimi nei, o nei bumpers e le o gaosia, o lea la latou faʻatau e mafai naʻo le maketi lona lua.

Aluminum bumpers o loʻo faʻaaogaina i faʻataʻitaʻiga VAZ-2104 - 2107, faʻapea foʻi ma le VAZ-2121 "Niva".I le faʻatulagaina, o se mea faʻapipiʻi o se faʻaulu alumini U-foliga, faʻapipiʻi paʻu palasitika i ona pito, ma o loʻo tuʻuina atu se paʻu palasitika pito i luma e faʻaloaloa i le umi atoa o le laʻau.O fa'amau o le VAZ-2104 - 2107 e 'ese'ese mai le lapo'a o le VAZ-2101 i le lapopo'a, ma e faigofie fo'i ona va'ava'ai le tasi i le isi i le lautele o le pito i luma - o le Niva e lautele atu.O le fa'apipi'iina o fa'amalama alumini e fa'aaogaina e fa'aaoga ai puipui e lua e mafai ona aveese.

Alumini bumpers ua vaevaeina i ni vaega tetele se lua e tusa ai ma le auala o le puipuiga o le pala ma teuteuga:

- Vali - o le pito i luga o le alumini bumper beam ua ufiufi i se vali faʻapitoa;
- Anodized - o le pito i luga o le la'au e ufiufi i se ata puipui e ala ile eletise.

bamper_vaz_2

I aso nei, o ituaiga uma o bumpers e faʻaaogaina lautele, o latou tau e tutusa, o lea e faia ai e le au taʻavale se filifiliga e faʻavae i luga o latou tofo ma mafaufauga faʻalelei.

E tatau ona maitauina o le VAZ "Classic" faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina le mamanu tutusa (ae eseese i le tele) luma ma tua bumpers.O lenei faaiuga e mafua ona o le mamanu o taavale ma mafuaaga tau tamaoaiga - e faigofie ma taugofie le gaosia o le u'amea tutusa nai lo le eseese.

Palasitika bumpers e sili mamao atu le vaega tele o bumpers faaaogaina i taavale VAZ.O loʻo faʻaaogaina uma i nisi o faʻataʻitaʻiga muamua (VAZ-2108 - 2109, VAZ o le sefulu o aiga), ma luga o faʻataʻitaʻiga uma o loʻo iai nei (Kalina o le muamua ma le lua o augatupulaga, Priora, Granta, Largus, Vesta).

O pusa palasitika uma e iai le tele o siepi ma lapopo'a e matua tutusa lava le mamanu.O le faʻavae o le paʻu o se uʻamea uʻamea, lea e faʻapipiʻi saʻo i luga o le tino o le taavale, ma ua tapunia i luga ma se paʻu palasitika malo (e masani ona taʻua o le bumper).O uta tetele (tupu mai se fetoaiga) e iloa e le u'amea u'amea, ma o feso'ota'iga laiti po'o le ta'i i fa'alavelave eseese e fa'alelei e le palasitika palasitika ona o lona fetuutuuna'i.Mo le tuʻuina atu o le teuteuga talafeagai ma le puipuiga, o vaega palasitika e valiina.

Palasitika bumpers i aso nei o loʻo i ai i le tele o filifiliga, faatasi ai ma uiga iloga o:

- Le i ai o radiator grilles o ituaiga eseese;
- Fa'atonuga mo le fa'apipi'iina o moli puao, moli o le ao, optics o lapopo'a eseese, ma isi;
- Bumpers mo le fa'alogoina i pusa tino eseese ma mea teuteu.

Ma o le mea e sili ona taua o le palasitika bumpers e vaevaeina i luma ma tua, ma e le mafai ona fesuiaʻi.

I se tulaga lautele, o le bumpers o taavale VAZ e fai si faigofie i le mamanu ma le faatuatuaina, ae peitai, latou te manaomia foi i lea taimi ma lea taimi le toe faaleleia po o le suia.

Faʻafitauli o le toe faʻaleleia ma le suia o le VAZ bumpers

Toetoe lava o taimi uma, mo le toe faaleleia ma le suia o le bumper, e tatau ona faataapeina lenei vaega.O le fa'agasologa mo le fa'a'ese'ese o le bumper e fa'atatau i lona ituaiga ma fa'ata'ita'iga o le ta'avale.

O le fa'amavaeina o fa'amau VAZ-2101 - 2103 o lo'o faia fa'apea:

1. Aveese le palasitika pa'u mai le fa'alava tu'u;
2. Tatala fa'amau e lua mai fa'alava - fa'atasi ai ma nei fa'amau, o lo'o fa'amauina le fa'amau i luga o puipui tutotonu;
3. Tatala fa'amau e lua mai pito fa'amau - o lo'o fa'apipi'i le fa'amau i fa'amau fa'atasi ma fa'amau nei;
4. Aveese le pupuni.

O le fa'apipi'iina o le pa'u e fa'atino i le fa'asologa fa'asolosolo.O le tatalaina ma le faʻapipiʻiina o gaioiga e tutusa mo le pito i luma ma tua.

O le faʻamavaeina o faʻamau VAZ-2104 - 2107 ma le VAZ-2121 o loʻo faia e pei ona taua i lalo:

1. Fa'a'ese'ese le ie palasitika e ala i le viliina i se sikulili;
2. Tatala fa'amau o lo'o uu ai le fa'amau i luga o puipui e lua;
3. Ta'ese le pupuni.

E mafai foʻi ona faʻateʻaina le paʻu faʻatasi ma puipui, aua e le manaʻomia le aveeseina o le ufiufi - naʻo le tatalaina o faʻamau e lua o loʻo uuina puipui i totonu o le tino ma toso ese ma le faʻaeteete le pusa faʻatasi ma puipui.E tatau ona maitauina o nei faʻamau e mafai ona i ai se faʻapipiʻi faʻapipiʻi i faʻamau, i le tulaga lea, aʻo leʻi faʻateʻaina le faʻamalo, tatala le faʻamau faʻamau.

O le faʻamavaeina o paʻu palasitika o VAZ-2108 ma 2109 (21099) taʻavale, faʻapea foʻi ma le VAZ-2113 - 2115 o loʻo faʻapipiʻiina faʻatasi ma puipui ma se laʻau.Ina ia faia lenei mea, ua lava le tatalaina o faʻamau o le itu ma puipui tutotonu, avanoa i faʻamau e tuʻuina atu e ala i pu faʻapitoa i le pusa.A maeʻa ona faʻaumatia le pusa, e mafai ona e faʻamavae, aveese le laʻau, puipui ma isi vaega.O le faʻapipiʻiina o le bumper o loʻo faʻatinoina faʻatasi ma se faʻalava ma puipui.

O le talepeina o pusa palasitika o faʻataʻitaʻiga VAZ o loʻo i ai nei e masani lava ona oʻo mai i lalo i le tatalaina o faʻamau i le pito i luga poʻo le pito i lalo, faʻapea foʻi ma le tele o sikulima i itu mai lalo ma mai le itu o faʻailoga uili.Pe a fa'ate'aina le ta'avale pito i luma, atonu e mana'omia le aveese o le fa'au'u.Ma ia mautinoa e motusia le feso'ota'iga eletise mai moli o le ao ma moli puao (pe a iai) a'o le'i aveese le pupuni.A uma ona talepe le palasitika palasitika, o le avanoa i le u'amea u'amea ma tatala ona puipui.

Pe a toe faʻaleleia pusa palasitika, e tatau ona e gauai atu i le tulaga o laʻau o loʻo natia i lalo.Afai o le la'au ua fa'aleagaina po'o ua tele naua le pala, e tatau ona suia - o le fa'agaioiga o sea la'au e mafai ona i ai ni a'afiaga leaga i le fa'alavelaveina o le ta'avale.Fa'aleaga po'o fa'aletonu puipui ma isi elemene eletise e mafai fo'i ona toe sui.

Toe fa'aleleia ma sui o bumpers po'o vaega ta'itasi e tatau ona faia pe a mae'a se fetoaiga o le ta'avale ma fa'aleagaina vaega nei.

O le bumper fou e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, naʻo lou manaʻomia e faʻamamaina mai le palapala ma siaki le faʻamaoni o faʻamau.O le bumper o le a tautua mo se taimi umi, e maua ai le tikeri talafeagai o le saogalemu ma foliga matagofie o le taavale.


Taimi meli: Aukuso-27-2023