Ea tautotogo: o le faavae o le taofiga o le ea

pnevmoressora_1

O le tele o ta'avale fa'aonaponei e fa'aogaina le fa'amalologa o le ea fa'atasi ai ma fa'asologa fa'afetaui.O le faʻavae o le faʻamalologa o se vaipuna ea - faitau mea uma e uiga i nei elemene, o latou ituaiga, mamanu foliga ma gaioiga, faʻapea foʻi ma le filifiliga saʻo ma le suia o nei vaega, i le tusiga.

 

O le a le vaipuna ea?

Air spring (air spring, air cushion, air spring) - o se elemene faʻamalosi o le faʻamalologa o taavale;pneumatic cylinder ma le gafatia e suia le voluma ma le malosi, o loʻo i le va o le uili uili ma le faʻavaa / tino o le taavale.

O le faʻamaloloina o taʻavale uili e fausia i luga o elemene o ituaiga autu e tolu - faʻamalosi, taʻiala ma faʻafefe.I ituaiga eseese o taofiga, puna ma vaipuna e mafai ona avea o se elemene elastic, ituaiga eseese o levers e mafai ona avea ma taʻiala (ma i le tautotogo faʻagata - o vaipuna lava e tasi), e mafai ona faʻaaogaina mea faʻafefete e pei o se elemene faʻafefe.I le fa'aonapo nei o le fa'amalologa o loli ma ta'avale, o lo'o i ai fo'i nei vaega, ae o le matafaioi o elemene fa'asolosolo i totonu o lo'o fa'atinoina e fa'auma fa'apitoa - puna ea.

 

O le puna ea e tele ana galuega tauave:

● Fa'aliliuina o taimi mai luga ole auala ile fa'avaa/tino ole ta'avale;
● Suia le malo o le taofi e tusa ai ma le uta ma tulaga o le auala i le taimi nei;
● Tufatufaina ma le tutusa o le uta i luga o uili uili ma uili taʻitasi o le taʻavale ma le le tutusa o uta;
● Faʻamautinoaina le mautu o le taʻavale pe a faʻataʻavale i luga o malifa, faʻaletonu auala ma liliu;
● Faʻaleleia le faʻalelei o le taʻavale pe a taʻavale i luga o auala e eseese luga.

O lona uiga, o le puna o le ea e tutusa lava le matafaioi i le faiga o le taofiga o le uili e pei o se tautotogo masani poʻo le tautotogo, ae i le taimi lava e tasi e mafai ai e oe ona suia le malo o le taofi ma fetuunai ona uiga e faalagolago i tulaga o auala, uta, ma isi. aʻo leʻi faʻatau se vaipuna fou ea, e tatau ona e malamalama i ituaiga o loʻo i ai nei vaega, o latou mamanu ma mataupu faavae o le gaioiga.

Ituaiga, mamanu ma mataupu faavae o le faagaoioiga o puna ea

E tolu ituaiga o puna ea o loʻo faʻaaogaina i le taimi nei:

● Pusa;
● Diaphragm;
● Ituaiga fefiloi (tuufaatasi).

O vaipuna o le ea o ituaiga eseese ei ai a latou lava mamanu mamanu ma eseese i le mataupu faavae o le faʻaogaina.

pnevmoressora_5

Ituaiga ma mamanu o puna ea

Punavai ea tu'u

O masini sili ona faigofie i le mamanu, lea e masani ona faʻaaogaina i taavale eseese.I le faʻatulagaina, o se vaipuna ea e aofia ai se paʻu paʻu (o se atigi paʻu paʻu multilayer, tutusa i le mamanu i paʻu paʻu, paʻu, ma isi.), faʻapipiʻi i le va o lagolago uʻamea pito i luga ma lalo.I le tasi lagolago (masani i luga) o loʻo i ai paipa mo le tuʻuina atu ma le tafe toto.

E tusa ai ma le mamanu o le cylinder, ua vaevaeina nei masini i ni ituaiga:

● paelo;
● Olo;
● Omea.

I totonu o vaipuna ea e pei o le paʻu, o le cylinder e faia i foliga o se paʻu ma saʻo pe lapotopoto (i foliga o le afa tolus) puipui, o le filifiliga sili lea ona faigofie.I totonu o masini faʻapipiʻi, e vaevaeina le paʻu i ni vaega se lua, tolu pe sili atu, i le va o loʻo i ai mama fusi.I totonu o puna faʻafefete, o le paʻu o loʻo i ai le paʻu i le umi atoa pe naʻo lona vaega, e mafai foi ona i ai mama fusi ma elemene fesoasoani.

pnevmoressora_2

Punavai o le ea ituaiga paluni (bellows).

Ole vaipuna ea e faigofie lava: pe a tuʻuina atu le ea faʻapipiʻi, o le mamafa i totonu o le cylinder e faʻatupulaʻia, ma e laʻititi laʻititi le umi, lea e mautinoa ai le siitiaina o le taʻavale poʻo le maualuga o le uta, tausia le maualuga o le faʻavaa / tino i se tulaga.I le taimi lava e tasi, e faʻateleina foʻi le malo o le faʻamalolo.A faʻafefe le ea mai le paʻu, e faʻaitiitia le mamafa, i lalo o le aafiaga o le uta, o loʻo faʻapipiʻiina le paʻu - e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le maualuga o le faʻavaa / tino ma le faʻaitiitia o le malo o le faʻamalolo.

E masani lava, o puna ea o lenei ituaiga e taʻua na o puna ea.O nei vaega e mafai ona faʻaaogaina uma i le tulaga o vaega tutoʻatasi faʻamalolo faʻamalosi, ma o se vaega o elemene faʻaopoopo - puna (o le tele-diameter coiled springs o loʻo i fafo atu o le paʻu), faʻamaʻi faʻafefete (o ia mea e faʻaaogaina i luga o taavale, SUVs ma isi). mea mama mama), ma isi.

O le ea diaphragm puna

I aso nei, e lua ituaiga autu o lenei ituaiga o puna ea:

● Diaphragm;
● ituaiga lima o le diaphragm

O le puna o le ea diaphragm e aofia ai le pito i lalo o le tino-faʻavae ma se lagolago pito i luga, i le va o loʻo i ai se diaphragm paʻu.O le tele o vaega e filifilia i se auala e mafai ai e se vaega o le lagolago pito i luga ma se diaphragm ona ulufale i totonu o le tino faavae, lea e faavae ai le galuega o lenei ituaiga o puna ea.Pe a tuʻuina atu le ea faʻapipiʻi i le fale, o le lagolago pito i luga e faʻapipiʻi ma siitia le faʻavaa / tino atoa o le taavale.I le taimi lava e tasi, o le faʻamaʻaʻa o le faʻamalologa e faʻateleina, ma pe a taʻavale i luga o luga o le auala e le tutusa, o le lagolago pito i luga e faʻafefe i luga o le vaalele i luga, o se vaega o le faʻateʻia ma le vibration.

pnevmoressora_3

Punavai o le ea ituaiga paluni (bellows).

O le vaipuna ea o le diaphragm e iai se mamanu tutusa, ae o totonu o le diaphragm ua suia i se lima paʻu o le umi ma le lautele, i totonu o loʻo i ai le tino faavae.O lenei mamanu e mafai ona matua suia lona umi, lea e mafai ai ona e suia le maualuga ma le malo o le faʻamalolo i luga o le lautele lautele.O puna o le ea o lenei mamanu e masani ona faʻaaogaina i le taofia o loli, e masani ona faʻaaogaina e avea ma vaega tutoʻatasi e aunoa ma ni elemene faaopoopo.

Punavai tu'ufa'atasi

I ia vaega, o vaega o le diaphragm ma le paluni ea puna e tuʻufaʻatasia.E masani lava, o le cylinder o loʻo i le pito i lalo, o le diaphragm o loʻo i le pito i luga, o lenei fofo e maua ai le faʻafefe lelei ma faʻatagaina oe e fetuunai uiga o le faʻamalolo i totonu o le lautele lautele.O vaipuna o lenei ituaiga e faʻatapulaʻaina le faʻaogaina i luga o taavale, e masani ona maua i luga o nofoaafi felauaiga ma i masini faʻapitoa eseese.

pnevmoressora_4

puna ea diaphragm

O le nofoaga o le ea e puna i le taofiga o le taavale

O le faʻamalologa o le ea e fausia i luga o le faʻavae o puna o le ea o loʻo i luga o axle taʻitasi i le itu o uili - i le nofoaga lava e tasi e faʻapipiʻi ai punavai masani ma struts.I le taimi lava e tasi, e faʻatatau i le ituaiga o taʻavale ma le faʻaogaina o avega, e mafai ona tuʻuina i luga o le tasi axle se numera eseese o puna ea o le tasi ituaiga poʻo le isi.

I ta'avale pasese, e seasea fa'aaogaina vaipuna ea eseese - o le tele o taimi o mea ia e fa'apipi'i fa'atasi ai vaipuna fa'ate'ia fa'ate'ia ma vaipuna ea masani, fa'ato'aga po'o vaipuna.I luga o le tasi axis e lua fata faapena, latou te suia fata masani i puna.

I totonu o loli, e masani ona faʻaaogaina vaipuna ea tasi o faʻauʻu ma fagogo.I le taimi lava e tasi, lua pe fa puna ea e mafai ona faʻapipiʻi i luga o le tasi axis.I le tulaga mulimuli, o punavai o lima e faʻaaogaina e avea ma elemene autu, e maua ai se suiga i le maualuga ma le maaa o le faʻamalolo, ma o le puna o le faʻamalo e faʻaaogaina e fai ma fesoasoani, lea e fai ma faʻamalo ma fesoasoani e suia le malo o le faʻamalolo i totonu. ni tapula'a.

O puna ea o se vaega o le fa'agata uma o le ea.O le ea faʻapipiʻi e tuʻuina atu i nei vaega e ala i paipa mai tagata e taliaina (ea cylinders) e ala i valve ma valve, ea puna ma le faʻamalolo atoa o loʻo pulea mai le taʻavale / totonu o le taʻavale e faʻaaoga ai faʻamau faʻapitoa ma ki.

 

Fa'afefea ona filifili, sui ma fa'atumauina vaipuna ea

O vaipuna o ituaiga uma i le taimi o le faʻaogaina o le taʻavale e faʻatatau i uta taua, lea e oʻo atu ai i lo latou ofuina malosi ma e masani ona liua i le malepelepe.O le tele o taimi e tatau ona tatou feagai ma le faʻaleagaina o atigi paʻu-uaea, o se taunuuga o le mea e leiloa ai le faʻamau.O le malepelepe o puna o le ea e faʻaalia i le taʻavale o le taʻavale pe a paka ma le afi e tape ma le le mafai ona faʻafetaui atoatoa le malo o le taofi.E tatau ona siaki ma sui le vaega ua faaletonu.

O le tautotogo o le ituaiga lava e tasi na faʻapipiʻiina muamua e faʻaaogaina mo le sui - o vaega fou ma mea tuai e tatau ona tutusa le faʻapipiʻiina ma uiga faʻatinoga.I le tele o taavale, e tatau ona e faʻatau ni puna ea se lua i le taimi e tasi, aua e fautuaina e sui vaega uma e lua i luga o le axle e tasi, e tusa lava pe o le lona lua e aoga tele.Suiga e faia e tusa ai ma faatonuga mo le taavale, e masani lava o lenei galuega e le manaʻomia tele faʻalavelave i le faʻamalolo ma e mafai ona faia vave.I le taimi o le gaioiga mulimuli ane o le taʻavale, e tatau ona asiasia e le aunoa puna o le ea, fufulu ma siaki mo le mau.A faʻatinoina le tausiga talafeagai, o le a faʻalagolago le puna o le ea, faʻamautinoa le maualuga o le faʻaogaina o le faʻamalolo atoa.


Taimi meli: Iul-13-2023