Tu'i fa'auli: so'oga fa'auli malosi

1

I totonu o le taʻavale o le toetoe lava o taʻavale uili uma o loʻo i ai elemene e tuʻuina atu le malosi mai le masini faʻataʻavalevale i uili - taʻavale.O mea uma e uiga i taʻavale taʻavale, o latou ituaiga o loʻo i ai nei, mamanu ma le faʻaogaina, faʻapea foʻi ma le filifiliga saʻo ma le suia o nei vaega - faitau i le tusiga fuafuaina.

O le a le fa'atonu?

Tootoo ta'avale - o se elemene o le ta'avale o le ta'avale o ta'avale uili (sei vagana ai ta'avale ma isi mea faigaluega ma se fa'avaa gau);o se vaega e pei o le tootoo ma se sooga polo (hines) e maua ai le fesiitaiga o le malosi mai le masini faʻataʻavalevale i le faʻaogaina o le uili uila ma isi vaega o le taʻavale.

O le fa'afoeina o ta'avale uili e vaevaeina i ni vaega tetele se lua: o le fa'atonuga ma lana ta'avale.O le fa'atonuga e pulea e le foeuli, ma lona fesoasoani e faia ai se malosi e fa'afefe ai uili fa'ata'avalevale.O lenei malosi e tuʻuina atu i uili e ala i se taʻavale, o se faiga o tootoo ma lever e fesoʻotaʻi i faʻamau.O se tasi o vaega autu o le taʻavale e eseese i le nofoaga, mamanu ma le faʻamoemoe o le faʻatonuga.

E tele galuega e fa'atonuina i 'au fa'atonu:
● Tuuina atu o le malosi mai le masini faʻataʻitaʻi i vaega e fesoʻotaʻi ai o le taʻavale ma tuusaʻo i le levers o le uili uila;
● Uuina le tulimanu filifilia o le taamilosaga o uili pe a faia ni gaioiga;
● Fetuunaiga o le tulimanu o le taamilosaga o uili taʻavale e faʻatatau i le tulaga o le taʻavale ma isi fetuutuunaiga o mea faʻapipiʻi lautele.

O taʻavale taʻavale e foia ai le galuega faʻatatau o le fesiitaiga o malosiaga mai le masini faʻataʻavalevale i uili taʻavale, o le mea lea, i le tulaga o le faaletonu, e tatau ona suia nei vaega i se taimi vave e mafai ai.Ae mo le filifiliga saʻo o se tootoo fou, e tatau ona malamalama i ituaiga o loʻo i ai nei, mamanu ma foliga o nei vaega.

Ituaiga ma le faʻaogaina o uʻamea taʻavale

faanoanoa

Ituaiga ma ata o le taʻavale trapezoidal

E mafai ona vaevaeina tootoo taʻavale i ni ituaiga e ala i le faʻamoemoe, faʻaoga ma nisi o mamanu.

E tusa ai ma le faʻaogaina o tui, e lua ituaiga:
● Mo faʻatonuga faʻavae e faʻavae i luga o anufe ma isi masini faʻatautaia ma faʻatasi ai ma se taʻavale trapezoidal foeuli;
● Mo faiga fa'afoe e fa'avae i luga o fata fa'ata fa'atasi ma le ta'avale sa'o.

I faiga o le ituaiga muamua (faatasi ai ma trapezoids taʻavale), lua pe tolu laʻau e faʻaaogaina, e faʻatatau i le ituaiga faʻamalologa o le axle faʻatonutonu ma le taʻavale trapeze scheme:
● I luga o le axle faʻatasi ai ma faʻalagolago faʻalagolago: lua laʻau - tasi le longitudinal, e sau mai le bipod foʻi, ma le tasi transverse, faʻafesoʻotaʻi i lever o lima taʻavale o uili;
● I luga o le axle faʻatasi ai ma le tutoʻatasi tutoʻatasi: tolu laʻau - tasi longitudinal ogatotonu (ogatotonu), e fesoʻotaʻi i le bipod o le masini faʻafoe, ma le lua itu longitudinal, e fesoʻotaʻi i le ogatotonu ma le levers o cams swivel o uili.

E iai fo'i suiga o trapezoids i luga o le axle fa'atasi ma tuto'atasi tuto'atasi ma lua itu tootoo feso'ota'i ma le uili fa'atonu i le ogatotonu.Ae ui i lea, o le avetaʻavale o lenei polokalame e masani ona faʻaaogaina i le taʻavale e faʻavae i luga o fata taʻavale, o loʻo faʻamatalaina i lalo.

E tatau ona maitauina i totonu o le taʻavale taʻavale mo le axis faʻatasi ma le tutoʻatasi tutoʻatasi, o le mea moni, e tasi le tootoo e faʻaaogaina, vaevaeina i ni vaega se tolu - e taʻua o le tuʻi faʻasalalau.O le faʻaogaina o mea faʻataʻavalevale e puipuia ai le faʻaogaina o uili taʻavale pe a taʻavale i luga o auala le tutusa ona o le eseese o amplitudes o le oscillation o uili taumatau ma agavale.O le trapezoid lava ia e mafai ona tu i luma ma tua o le au uili, i le tulaga muamua e taʻua o le pito i luma, i le lona lua - tua (o lea aua le manatu o le "trapezoid taʻavale tua" o le taʻavale taʻavale o loʻo i ai. i le pito i tua o le taavale).
I faiga fa'afoe e fa'atatau i le fata fa'ata, e na'o le lua la'au e fa'aaogaina - o le itu taumatau ma le agavale fa'asaga i le itu taumatau ma le agavale uili, ta'itasi.O le mea moni, o se trapezoid taʻavale faʻatasi ai ma se faʻamaʻi faʻasolosolo umi, o loʻo i ai se faʻamau i le ogatotonu - o lenei fofo e matua faafaigofieina ai le mamanu o le taʻavale, faʻateleina lona faʻamaoni.O laʻau o lenei masini e masani lava ona i ai se mamanu tuʻufaʻatasia, o latou pito i fafo e masani ona taʻua o faʻataʻitaʻiga.

E mafai ona vaevaeina tootoo taʻavale i ni vaega se lua e tusa ai ma le avanoa e suia ai lo latou umi:
● E le mafai ona fetuutuunai - e tasi le fasi laau e iai le umi e tuʻuina atu, e faʻaaogaina i taʻavale faʻatasi ma isi tootoo fetuutuunai poʻo isi vaega;
● Fetuuna'i - tootoo tu'ufa'atasi, lea, ona o nisi vaega, e mafai ona fesuia'i lo latou umi i totonu o ni tapula'a e fetu'una'i ai le mea fa'afoe.

Ma le mea mulimuli, e mafai ona vaevaeina le toso i le tele o vaega e tusa ai ma le faʻaaogaina - mo taavale ma loli, mo taʻavale e iai ma leai se faʻatonuga, ma isi.

Fuafuaga ta'avale

O le mamanu sili ona faigofie o loʻo i ai ni laʻau e le mafai ona faʻaogaina - o latou faʻavae o se uʻamea gaogao poʻo uʻamea uma o se faʻamatalaga faapitoa (e mafai ona saʻo pe faʻafefete e tusa ai ma foliga o le taavale), i le tasi poʻo pito uma e lua o loʻo i ai le polo. sooga.Hinges - e le mafai ona vavaeeseina, e aofia ai se tino ma se tamatamailima polo o loʻo i totonu ma se filo mo se pale pale ma se pu faʻafefe mo se pine;E mafai ona tapuni le fa'amau i se pa'u pa'u e puipuia mai le palapala ma le vai.I luga o le tui felafolafoa'i, o matau tamatamailima o sooga polo o loʻo faʻatulagaina i le vaalele lava e tasi poʻo le faʻafefeina e se tamaʻi tulimanu.I luga o le tui faaumiumi, o matau o tamatamailima o faʻamau e masani ona faʻasaga le tasi i le isi.

gfhwe

E fai si lavelave le mamanu e le mafai ona fetu'una'i fa'a'au fe'au.I sea faʻamalosi, e mafai ona tuʻuina atu elemene faaopoopo:
● I totonu o tootoo mo au faʻatasi ma faʻalagolago faʻalagolago - o se pu poʻo se faʻamau mo le fesoʻotaʻiga ma le bipod foʻi;
● I totonu o laʻau mo axles faʻatasi ai ma le tutoʻatasi tutoʻatasi - lua faʻapipiʻi faʻapipiʻi pu poʻo faʻamau mo le fesoʻotaʻiga ma laʻau pito;
● I totonu o laʻau mo taʻavale faʻatasi ai ma le taʻavale hydrostatic (GORU) - o se faʻamau poʻo se pu mo le faʻafesoʻotaʻi i le tootoo o le hydraulic cylinder O LE GORU.

Ae ui i lea, i luga o le tele o taavale, o trapezoids ma le pendulum lever o loʻo faʻaaogaina lautele - i ia faiga, o le averesi o le tuʻi i luga o ona pito e iai pu mo le faʻapipiʻiina o le pendulum lever ma le bipod uʻu.

E lua vaega autu e mafai ona fetu'una'i u'u: o le tootoo lava ia ma le pito fo'i e feso'ota'i i ai.O le pito e mafai ona suia lona tulaga faʻatatau i le tui i se tasi auala poʻo se isi, lea e mafai ai ona e fetuunai le umi atoa o le vaega.E tusa ai ma le auala e fetuunai ai le tui, e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua:

dsfw

Fuafuaga o le u'amea e mafai ona fetu'una'i ma fa'amau fa'amau
● Fetuunaiga o filo ma le lokaina ma se nati loka;
● Fetuunaiga e ala i filo poʻo auala telescopic faʻatasi ai ma se faʻamau faʻamau.

I le tulaga muamua, o le pito o loʻo i ai se filo o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le filo tali i le pito o le tootoo, poʻo le isi itu, ma o le faʻapipiʻiina mai le cranking e faia e se loka nati i luga o le filo lava e tasi.I le tulaga lona lua, o le pito e mafai foi ona viliina i totonu o le tootoo, pe na o le faʻaofiina i totonu, ma faʻapipiʻi mai le cranking e faia e se faʻamau faʻamau i luga o le pito i fafo o le tootoo.O le faʻamau faʻamau e mafai ona vaapiapi ma faʻamalosi i le tasi le faʻamau ma se nati, poʻo le lautele ma le faʻamauina o faʻamau e lua.

O ta'avale uma o lo'o i ai se feso'ota'iga fa'apipi'i le tasi i le isi ma isi vaega o le ta'avale - e fa'amautinoa ai le fa'agaioiga masani o le faiga i taimi fa'aletonu e tupu i le taimi o le ta'avale.O pine polo e fai ma to'i o fa'amau, o lo'o fa'amauina i pu o vaega fa'atasi ma nati pale fa'amau i pine.

O paʻu e faia i uʻamea o togi eseese, e mafai ona latou maua se ufiufi puipui i foliga o vali masani poʻo le galvanic coating ma metals eseese - zinc, chromium ma isi.

Fa'afefea ona filifili ma sui le tootoo

O taʻavale taʻavale i le taimi o le faʻaogaina o le taʻavale e faʻatatau i avega taua, o lea e vave ai ona le faʻaaogaina.O le tele o taimi, o faʻafitauli e tupu i sooga polo, e faʻapea foʻi i laʻau e mafai ona faʻaleagaina ma foliga mai o taʻavale ma le faʻaleagaina mulimuli ane o le vaega.O le faaletonu o la'au e mafai ona faʻaalia e ala i le tuʻi i tua ma le sasaina o le uili, pe, i se isi itu, o se uili sili ona fufusi, tuʻituʻi eseese aʻo taʻavale, faʻapea foi ma le leiloa o le mautu o le taʻavale (e taʻitaʻia ese. ).A o'o mai nei fa'ailoga, e tatau ona iloa le ta'avale, ma afai e iloa fa'afitauli i la'au, ona mana'omia lea ona sui.

Mo le suitulaga, e tatau ona e filifilia na mea uli ma fautuaga na faʻapipiʻi muamua i luga o le taʻavale - naʻo le auala lea e iai faʻamautinoaga o le a faʻaoga saʻo le taʻavale.Afai o le faʻafitauli na tupu naʻo le tasi itu o le tootoo poʻo le pito, e sili atu le sui o nei vaega i se paga, a leai o loʻo i ai se tulaga maualuga tele o le toilalo o le traction i luga o le uili lona lua.

Suiga o tootoo e tatau ona faia e tusa ai ma faatonuga mo le toe faaleleia ma le tausiga o le taavale.E masani lava o lenei gaioiga e oʻo mai i le siiina o le taavale i luga o le jack, faʻaleaga tootoo tuai (lea e sili atu le faʻaaogaina o se puller faʻapitoa) ma faʻapipiʻi mea fou.A maeʻa le toe faʻaleleia, e fautuaina e faʻafetaui le camber-convergence.O le malosi fou i luga o nisi taavale (aemaise lava loli) e tatau ona lubricated i lea taimi ma lea taimi, ae masani lava o nei vaega e le manaʻomia le tausiga i le taimi atoa o le auaunaga.

Fa'atasi ai ma le filifiliga sa'o ma le suia o ta'avale, o le pulea o le ta'avale o le a fa'atuatuaina ma mautinoa i ta'avale uma.


Taimi meli: Me-06-2023