Fa'ailoga leo: leo e lapata'i atu i tulaga lamatia

kolpahok_maslootrazhatelnyj_2

i so'o se afi afi fa'aonaponei fa'aonaponei, e tu'uina atu fa'amaufa'ailoga e puipuia ai le suau'u mai le ulu fa'ato'aga mai le ulu atu i totonu o potu fa'amumu - fa'au'u fa'afefeteina tapuni.Aoao uma e uiga i nei vaega, o latou ituaiga, mamanu ma mataupu faavae o le faʻaogaina, faʻapea foʻi ma le filifiliga saʻo ma le suia o pulou - aʻoaʻo mai lenei tusiga.

 

O le a le pulou fa'afefe suau'u?

O le pulou e fa'afefe ai le suau'u (pulou suau'u suau'u, fa'amaufa'ailoga valve, fa'amau fa'amaufa'ailoga valve) o se elemene fa'amaufa'ailogaina o le fa'aogaina o le kesi o se afi fa'amumu i totonu fa'atasi ai ma alavai i luga;O se pulou pa'u o lo'o fa'apipi'i i luga o le lima ta'iala ma le a'au o le valve e fa'ataga ai le suau'u afi e ulufale i totonu o le potu fa'amumu.

O le masini valve o loʻo i totonu o le ulu o le paʻu e mafua ai se faʻafitauli matuia: o le avanoa o le suauʻu e ulu atu i totonu o potu afi mai le pito i luga o le ulu.E so'a atu le suau'u i va i le va o alatoto ma o latou lima ta'iala, ma e toetoe lava a le mafai ona fa'aumatia nei va.Ina ia foia lenei faafitauli, e faʻaaogaina elemene faʻamaufaʻailoga faʻapitoa - suauʻu suauʻu (suauu-deflecting) pulou o loʻo i luga o le pito i luga o le taʻiala ma faʻamaufaʻailogaina le va i le va o le valve stem ma le taʻiala.

O tapuni suau'u suau'u e faia ni galuega se lua:

● Puipuia o le suauʻu e ofi i totonu o potu mu o paʻu pe a tatala alatoto;
● Puipuiga o kasa ta'e mai le potu fa'amumu e ulu atu i le fa'aogaina o le kesi o lo'o i luga o le ulu.

Faʻafetai i pulou, o loʻo tuʻuina atu le tuʻufaʻatasiga talafeagai o le paluga faʻafefe i totonu o potu faʻafefe (e le oʻo i totonu le suauʻu, lea e mafai ona faʻalavelaveina ai le faʻafefeteina o le paluga, e oʻo atu ai i le asu faʻateleina ma le faʻaitiitia o uiga mana o le afi. ), faʻaitiitia le malosi o faʻaputuga kaponi i luga o le potu faʻafefe ma valve (o le teuina o kaponi e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le mamafa o le tapunia o valve) ma puipuia ai le faʻaleagaina tele o le suauu afi.O pulou leaga, masaesae vave ona lagona i latou lava, latou te afaina ai le faʻaogaina o le afi, o lea e tatau ai ona sui i se taimi vave e mafai ai.Ae ae e te leʻi alu i le faleoloa mo faʻamaufaʻailoga suauʻu valve fou, e tatau ona e malamalama ia latou ituaiga o loʻo i ai, mamanu ma foliga.

kran_sliva_kondensata_2

Le mamanu o le pulou suauʻu suauʻu

Ituaiga ma le mamanu o pulou faʻafefe suauʻu

O faʻamaufaʻailoga valve uma o loʻo faʻaaogaina i masini faʻaonaponei e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua e tusa ai ma le mamanu ma le faʻapipiʻiina o auala:

● pulou lima;
● Ipu faufau.

O vaega o ituaiga uma e lua e iai se mamanu tutusa, e naʻo le tasi faʻamatalaga ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi e ese ai.

kolpahok_maslootrazhatelnyj_4

fa'apipi'i o le pulou suau'u suau'u fa'apipi'i

O le mamanu o le pulou ituaiga laugutu e faʻavae i luga o se lima paʻu fesuisuiaʻi le lautele, o lona vaega pito i lalo e faia e fetaui ma le lautele o le lima taʻiala valve, ma o le pito i luga o loʻo i ai le lautele o le alavai.O le pulou e faia i ituaiga eseese o paʻu e faʻasaʻo i le maualuga o le vevela ma le mamafa o masini, e masani lava o le fluororubber.O le pito i totonu o le pulou - o le pito i luga o le mea e fetaui i le taʻiala - e faʻapipiʻiina e faʻamautinoa ai le faʻafesoʻotaʻi sili ona lelei ma le fetaui lelei.O le pito i luga o le ala valve e masani lava ona faia i foliga o se pito galue ma bevels e maua ai le sili atu o le suauʻu aveesea mai le au pe a agai i lalo le valve.

I luga o le pito i fafo o le pulou o loʻo i ai se elemene faʻamalosia - o se mama faʻamaʻa uʻamea, lea e faʻamautinoa ai le faigofie o le faʻaogaina pe a faʻapipiʻi le faʻamaufaʻailoga suauʻu ma lona faʻalagolago i le taimi o le afi.I le pito i luga (i le pito o le pipii i le paʻu o le valve) i luga o le pulou o loʻo i ai se vaipuna e taʻavale i totonu o se mama - e maua ai le faʻafesoʻotaʻi vavalalata o vaega, e puipuia ai le ulu atu o le suauu ma le malepelepe o kasa faʻafefe mai le potu faʻavevela. .

I le faʻatulagaina, o pulou faʻapipiʻi e tutusa ma laugutu laugutu, sei vagana ai se tasi faʻamatalaga: i totonu o nei faʻamaufaʻailoga suauʻu, o le mama faʻamaʻa uʻamea e faʻateleina le umi, ma i le pito i lalo e pasi atu i totonu o se laumei mafolafola e sili atu le lautele nai lo le pulou lava ia. .A faʻapipiʻi sea pulou, o le vaipuna o le valve e tu i luga o lona flange, faʻamautinoa le fetaui lelei o le faʻamaufaʻailoga.

E tatau ona maitauina o aso nei o loʻo i ai foʻi pulou suauʻu deflector o mamanu tuʻufaʻatasia.O latou vaega pito i lalo e faia i le paʻu mafiafia ma le vevela, ma o le pito i luga e faia i le sili atu o le paʻu, lea e maua ai le maualuga o le tetee o le vaega i avega eseese.O le fesoʻotaʻiga o vaega e faʻatinoina e se mama uʻamea o foliga faigata.

E tusa ai ma lo latou faʻamoemoega, ua vaevaeina pulou suauʻu suauʻu i ni ituaiga se lua:

● Mo alatoto fa'aulu;
● Mo alavai ta'u.

Talu ai o le intake ma le exhaust valves e eseese diameters i luga o le afi e tasi, o faʻamaufaʻailoga tutusa o loʻo faʻapipiʻiina foi i luga.Mo faʻamaoniga faʻatuatuaina ma faʻapipiʻi saʻo o le faʻaogaina ma le faʻafefe valve pulou, e eseese a latou lanu.

kolpahok_maslootrazhatelnyj_5

Fa'apipi'i le pulou suau'u suau'u ituaiga flange

E pei ona taʻua muamua, o le suauʻu faʻafefe o loʻo faʻapipiʻi saʻo i luga o lima taʻiala valve ma ufiufi ai le vaʻa i latou pito i luga.O le suauʻu o loʻo tafe i lalo o le valve e taofi e le pito o loʻo galue i le pito i luga o le pulou, lea e taofia ai mai le ulufale atu i totonu o le potu faʻafefe.I le auala lava lea e tasi, o kasa faʻafefe o loʻo taofia i le pito i tua (lea e faʻafaigofieina e le mama mama).O le faʻamaualuga o le pito galue i le valve stem e faʻamautinoa e le gata i le elasticity o le paʻu ma le mama tautotogo faaopoopo.Ole numera ole suau'u suau'u pulou i totonu ole afi e fetaui ma le numera o valve fa'apipi'i i luga.

E fa'afefea ona filifili ma sui sa'o pulou fa'avevela suau'u

O pulou suau'u suau'u o vaega ia e mafai ona sui e tatau ona sui i mea fou pe a masaesae.Mo afi eseese o loʻo faʻatulagaina tulaga eseese mo le suia masani o pulou - mai le 50 i le 150,000 km.Ae ui i lea, o faʻamaufaʻailoga e masani ona faʻaumatia vave, o le manaʻoga e suitulaga e faʻaalia i le faateleina o le asu o le gaogao, faʻateleina le faʻaaogaina o le suauʻu, ma i afi afi - faʻapipiʻi foi moligao ma le suauu.O loʻo taʻu mai ai o pito galue o pulou ua uma ona leiloa lo latou elasticity ma e le fetaui lelei i le valve ogalaau, pe o pulou ua na o le taʻe, faʻaleagaina pe faʻaumatia.

kolpahok_maslootrazhatelnyj_6

Fa'alava fa'au'u suau'u pulou

Mo le suitulaga, e tatau ona ave le suauʻu suauʻu solo pulou na faʻapipiʻiina i luga o le afi muamua.I nisi tulaga, e mafai ona faʻaogaina isi faʻamaufaʻailoga suauʻu, ae e taua tele le tausisia atoatoa o fua faʻapipiʻi muamua ma mea o loʻo gaosia (aemaise lava i tulaga o le vevela vevela), a leai o le a le pa'ū pulou ma o le a le tuʻuina atu. faamaufaailoga masani.

Suiga o le suauu deflector pulou e tatau ona faia e tusa ai ma faatonuga mo le toe faaleleia ma le tausiga o le taavale.E masani lava, o lenei faiga e faʻavae i lalo i mea nei:

1. Dismantle le ufiufi ulu ulu;
2. Afai e manaʻomia, faʻateʻaina camshafts, rocker arms ma isi vaega o le taʻavale taimi e faʻalavelave ai i le galuega;
3. Liliu le ta'avale o le afi ina ia tu ai le piston, i luga o alatoto o le a suia ai pulou, i le pito i luga o le ogatotonu mate (TDC);
4. Faʻamagoina o valve o se gaioiga eseʻese lea e faia e tusa ai ma ana faʻatonuga.Mo le faʻamago, e manaʻomia le i ai o se masini faʻapitoa mo le faʻapipiʻiina o vaipuna, o le a aoga foi se maneta mo le aveeseina o masi;
5. A maeʻa ona aveese le puna, faʻapalapala (lomi) le pulou - e sili ona lelei le faʻaogaina o se masini faʻapitoa ma se faʻamau, ae e mafai ona e faʻaogaina le pliers poʻo ni sikuli faʻasolosolo se lua, ae o iinei e taua le aua neʻi faʻaleagaina le vaʻa valve;
6. Ave se pulou fou, lubricate lona pito i totonu i le suauu ma lolomi i luga o le lima e faʻaaoga ai se mandrel faʻapitoa.E mafai ona e aveese muamua le puna mai le pulou ona faʻapipiʻi ai lea.E matua faigata lava ona faʻapipiʻi se pulou e aunoa ma se mandrel ma toetoe lava o taimi uma e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le vaega;
7. Faʻatino gaioiga faʻapitoa mo pulou uma ma toe faʻapipiʻi.

E taua tele le faʻaogaina o masini faʻapitoa e sui ai pulou faʻafefe suauu - o se inertial puller ma se mandrel mo le oomi.A leai, e maualuga tele le lamatiaga o le faʻaleagaina o galuega uma ma faʻaalu tupe faʻaopoopo.A maeʻa ona sui, e le manaʻomia e pulou le tausiga faʻapitoa, e naʻo nisi taimi e manaʻomia ai le gauai atu i lo latou tulaga e tusa ai ma uiga faʻapitoa o le afi.

Faatasi ai ma le filifiliga saʻo ma le suia o pulou suauʻu suauʻu, o le suauʻu i totonu o le ulu o le paʻu o le a le mafua ai faʻafitauli, ma o le faʻaogaina o le afi o le a ausia tulaga masani.


Taimi meli: Iul-26-2023